Raspberry Pi Görsel Masaüstüne Erişim - Elektrik Elektronik Projeleri

Post Top Ad

20 Şubat 2016 Cumartesi

Raspberry Pi Görsel Masaüstüne Erişim

Bu yazıda Raspberry Pi masaüstüne uzak masaüstü bağlantısı ile görsel olarak erişimden bahsedeceğim. Uzak masaüstü bağlantısını SSH üzerinden gerçekleştireceğiz. SSH bağlantısı için Putty programını kullanmaktayız. Bu konuyla alakalı yazımıza http://elektrikelektronikprojeleri.blogspot.com.tr/2016/02/raspberry-pia-ssh-ile-baglanma.html adresinden ulaşabilirsiniz.

Putty ile Raspberry Pi’a bağlandığımızda, ekrana terminal gelmekte ve Raspberry Pi’ı terminal komutlarıyla kullanmaktayız. Eğer Raspberry Pi’ın görsel masaüstüne erişmek istiyorsak Putty ile SSH bağlantısını sağladıktan sonra Xming programını çalıştırıp Raspberry Pi’a erişimi bu program üzerinden gerçekleştirmemiz gerekmektedir. Xming programını http://sourceforge.net/projects/xming/ adresinden indirebilirsiniz.

Programı indirip bilgisayarımıza kurduktan sonra XLaunch programını çalıştırıyoruz ve “Multiple Windows” u seçip ileri butonuna tıklıyoruz.

Gelen ekranda “Start no client” i seçip ileri diyoruz.

Sıradaki ekranda “Clipboard” seçeneğini tikleyip ileri diyoruz.

Son ekranda ise eğer yaptığımız ayarları kaydetmek istiyorsak (her defasında bu ayarları yeniden yapmamak için) “Save configuration” butonuna tıklayıp ayarlarımızı kaydediyoruz. Daha sonra “Son” butonuna tıklayıp işlemlerimizi tamamlıyoruz.

Bu aşamada Putty programını açıp Raspberry Pi’a SSH üzerinden bağlanmamız gerekmektedir. Gelen terminal ekranında kullanıcı adı ve şifreyi girdikten sonra “startlxde” terminal konutunu yazıp Xming ile Raspberry Pi masaüstüne görsel erişimi sağlıyoruz.

Raspberry Pi görsel masaüstü ekranı:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad