Arduino Ethernet Shield - Elektrik Elektronik Projeleri

Post Top Ad

13 Şubat 2016 Cumartesi

Arduino Ethernet Shield

Bu shield, Arduino kartlarına Ethernet desteği sağlamaktadır. Bu sayede Arduino kartımız RJ45 kablosu ile ağa bağlanabilmekte ve internete açılabilmektedir.

Arduino Ethernet Shield üzerinde Wiznet W5100 entegresi yer almaktadır. Bu entegre hem TCP ile hem de UDP ile uyumludur. Ayrıca kart üzerinde microSD kart yuvası da bulunmaktadır.

Arduino, Ethernet Shield işlemcisi olan Wiznet W5100 ve SD kart arduino ile SPI hattı üzerinden haberleşmektedir. Bu pinler UNO'da 11,12 ve 13, MEGA'da 50,51 ve 52. pinlerdir. Her iki modelde de 10. pin W5100'ün, 4. pin ise SD kartın seçim pinidir. Bu pinler genel giriş çıkış pini olarak kullanılmazlar. Arduino MEGA'da donanımsal SS pini (53. pin) SD kart yada W5100 için kullanılmamaktadır. Fakat bu pin mutlaka çıkış pini olarak ayarlanmalıdır [1].

Arduino Uno için Ethernet Shield bağlantısı:

Arduino Mega için Ethernet Shield Bağlantısı:
Unutulmaması gereken önemli bir nokta W5100 ve SD kart aynı SPI hattını kullandığından aynı anda sadece biri aktif olmaktadır. Eğer iki haberleşme aynı anda yapılmak istenirse kullanılan kütüphanenin ortak olmasına dikkat edilmelidir. Aynı anda ikisini kullanmayacaksanız kullanmadığınız kısmı pasif etmeniz gerekmektedir. SD kartı pasif etmek için 4. pini çıkış olarak gösterip bu pinden 5V (high) çıkış vermeniz gerekmektedir. W5100'ü pasif hale getirmek için ise 10. pini çıkış olarak gösterip 5V (high) çıkış vermeniz gerekmektedir [1].

Kaynaklar:

1 yorum:

Post Top Ad