Arduino & Android - Bluetooth Üzerinden Sesli Komutlarla Led Kontrolü - Elektrik Elektronik Projeleri

Post Top Ad

22 Şubat 2016 Pazartesi

Arduino & Android - Bluetooth Üzerinden Sesli Komutlarla Led Kontrolü

Bu uygulamamızda MIT APP INVENTOR 2 ile hazırladığımız Android uygulama ve HC-06 (veya HC-05) bluetooth modülü ile sesle komut vererek led yakıp söndüreceğiz. Uygulamamızda “yak” dediğimizde led yanmakta, “söndür” dediğimizde led sönmektedir.

Tasarladığımız Android uygulama ses çözümleyerek,  sesi yazıya dökmektedir. Eğer “yak” demişsek uygulamamız Arduinoya 1 sayısını göndermekte, “söndür demişsek 0 sayısını göndermektedir. Arduinomuz ise bluetooth modülden 1 sayısı geldiğinde ledi yakmakta, 0 sayısı geldiğinde ledi söndürmektedir.

Devre:

Android Uygulama:
                    i.            Ekran Tasarımı

                  ii.            Blok Kodlar

Kodlar:
int gelenVeri = 0;
int led = 13;

void setup() {
  Serial.begin(9600);
  pinMode(led, OUTPUT);
}

void loop() {
  if(Serial.available()) {
    gelenVeri=Serial.read();
  }
  if(gelenVeri==1){
    digitalWrite(led, HIGH);
  }
  else{
    digitalWrite(led, LOW); 
  }
}

9 yorum:

  1. after getting text kısmında math ifadesi olan "=" kullanmışssın bu proje böyle çalışmaz. logic olarak "=" kullanman gerekirdi. math "=" operatörü sadece sayıları karşılaştırır. logic "=" ise kelimeleri ve harflari ve sayıları kısaca herşeyi karşılaştırır

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşlar selamlar ismim nihat. define dedektörleri firmasında elektronik teknikeriyim. HC06 bluetooth modülleri kullanıyorduk sistemlerimizde. Bu modülleri çinden getirtmiştik baudrate ve adlarını değiştirilebiliyordu. Fakat son aldığımız parti deki modüller standart 9600bps de çalışıyor hiç bir şeyi değiştirilemiyor. Bilmediğimiz bir nokta mı var?

    YanıtlaSil
  3. Bilgiler için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. BEN BU KADAR PAYLAŞIMA AÇIK BİR SİTE DAHA GÖRMEDİM TEKRAR TEKRAR TEBRİK VE TEŞEKKÜRLER...:)

    YanıtlaSil
  5. bu tarz basit ve Arduino karta komut verebiliecek bir uygulama nerden yapılıyor ?
    TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  6. abi bir sorum olacaktı da uygulamayı açınca bizden bluetooth u açmak için izin nasıl isteyebilirim yani hc06 ya bağlanmak için bluetooth u açıp sonra uygulamayı açıp butona basıp bağlanmak yerine bluetooth kapalıyken uygulamayı açacağım ve bluetooth u açmak için izin isteyecek ben de izin vereceğim ve sonrasında butona basıp bağlan diyeceğim. Mümkün müdür ?

    YanıtlaSil

Post Top Ad