ARDUINO - Elektrik Elektronik Projeleri

Post Top Ad

25 Kasım 2014 Salı

ARDUINO


Arduino açık kaynak kodlu, programlanabilir bir elektronik karttır. Arduino ile robotik ve elektronik uygulamalar geliştirmek oldukça kolaydır. Ayrıca çok kısa sürede arduino ile devre kurmak mümkündür. Arduinonun programlanması için herhangi bir programlayıcıya gerek yoktur. Arduinoyu USB portu üzerinden bilgisayara bağlayarak, hızlı ve basit bir şekilde programlayabiliriz.
Arduino kartları üzerinde Atmel firmasının ürettiği Atmega serisi mikrodenetleyiciler bulunur.

Arduino üzerinde dijital giriş-çıkış pinleri mevcuttur. Ayrıca analog giriş ve PWM pinleri de mevcuttur. Analog giriş değerlerinin dijitale çevrilmesi ADC entegresi ile sağlanmaktadır. Anaolg çıkış da PWM tekniğiyle elde edilmektedir. Haberleşme için ise RX ve TX haberleşme pinleri bulunmaktadır.

Arduinonun farklı boytut ve özelliklerde çeşitleri vardır. Bu arduino çeşitlerinden bazıları şunlardır: Arduino Uno, Mega, Due, Robot, Esplora, Leonardo, Galileo, Micro, ProMini, Mini, Nano, LilyPad, Yun…

Arduinonun ‘Shield’ adı verilen bir çok eklentisi mevcuttur. Bu eklentiler arduinonun işlevini daha da artırmakta ve devre kurumunu pratik hale getirmektedir. Bunlardan bazıları şunlardır: Arduino Ethernet Shield, Arduino Wifi Shield, Arduino GSM Shield, Arduino Motor Shield…

1 yorum:

  1. Bakırköy Boyacı Ustası Kimdir

    Bakırköy Boyacı Ustası Fark Yaratıyor
    Bakırköy boya ustası ekibi olarak her ay 50-60 yapının çehresine dokunuyor ve onlara yeni imajlar kazandırıyoruz. Siz saygıdeğer müşterilerimizin sahip olduğu yapılarda bir fark yaratmak için elimizden gelenin en iyisini yaptığımıza emin olabilirsiniz. Sizleri memnun etmek ve kalite standardımızı hiçbir zaman düşürmemek adına takip ettiğimiz bu adımlar ile en kaliteli boyamalara artık çok yakınsınız.

    YanıtlaSil

Post Top Ad